26/12/09

Η απόφαση της Συγκλήτου σχετικά με τις εμβόλιμες

Η Σύγκλητος του Χαροκοπείου, όπως ήταν γνωστό, συνεδρίασε την Τρίτη 22/12. (την τελευταία μέρα της κατάληψης και μια μέρα πριν κλείσει η σχολή για Χριστούγεννα - τίποτα δεν είναι τυχαίο...)
Στη Σύγκλητο, λοιπόν, αποφασίστηκε ομόφωνα το παρακάτω:

Επαναφορά εμβόλιμων μόνο για τις εξεταστικές του Φεβρουαρίου, ενώ το όριο εμβόλιμων μαθημάτων που θα μπορούν να δηλώνονται σε κάθε εξεταστική θα αποφασιστεί στις επιμέρους Τμηματικές Συνελεύσεις. (τίποτα δεν είναι τυχαίο...)

Τρία ζητήματα θέλουμε μόνο να θίξουμε, χωρίς να επεκταθούμε.. (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή..)

Πρώτον, τη στάση που οι εκπρόσωποι φοιτητών ακολούθησαν στη Σύγκλητο, οι οποίοι υπερψηφίζοντας την πρόταση αυτή της Πρυτανείας ενήργησαν αυτοβούλως και ενάντια στην απόφαση της Συνέλευσης Φοιτητών (η απόφαση ήταν σαφής: "εμβόλιμες και στις δύο εξεταστικές με όριο δήλωσης στη κάθε μία 14 μαθήματα"). Πολύ απλά, έπρεπε εκ νέου η ίδια η συνέλευση να κρίνει αν η πρόταση είναι ικανοποιητική.

Δεύτερον, τον παραπλανητικό και υποκριτικό τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Πρυτανεία, οι οποίοι, ενώ κατά τα άλλα 'συμμερίζονταν' τον αγώνα μας και τα αιτήματά μας, κατέθεσαν μία καθαρά πετσοκομμένη πρόταση συγκριτικά με αυτή των φοιτητών και ακόμα περισσότερο... γνωστοποίησαν την πρότασή που θα έθεταν προς ψήφιση στη Σύγκλητο μόλις την προηγούμενη μέρα της συνεδρίασης! (μωρέ τίποτα δεν είναι τυχαίο σου λέω..!)

Τρίτον, το γεγονός ότι οι φοιτητές και ιδιαίτερα όσοι συμμετείχαμε στην κατάληψη της Γεωγραφίας 'εναποθέσαμε την τύχη και τις ελπίδες μας' σίγουρα περισσότερο απ΄ότι έπρεπε σε πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, προέδρους και εκπροσώπους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: