5/6/08

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ 4/6

Ύστερα από έκτακτη γενική συνέλευση των φοιτητών του τμήματος της γεωγραφίας, αποφασίστηκε το τμήμα της γεωγραφίας να παραμείνει κλειστό (γραμματεία, αίθουσες, εργαστήρια, γραφεία καθηγητών) από Πέμπτη 5-06-08 έως και την Παρασκευή 6-06-08 μετά από:

Την απόφαση των καθηγητών για κατάργηση των εμβόλιμων εξεταστικών των επί πτυχίω φοιτητών και την εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο.

Αντιστεκόμαστε-αντιδρούμε:

Στην αδιάλλακτη και απόλυτη στάση τους στο θέμα και στην άρνησή τους ως προς το να ξανασυζητηθεί το θέμα αυτό.

Στην πρωτοφανή ομοφωνία των καθηγητών απέναντι σε ένα θέμα που θίγει τόσο άμεσα το φοιτητικό σώμα στο σύνολό του.

Στη μετάλλαξη της στάσης τους που φτάνει στα όρια του εμπαιγμού, καθώς σε αντίθεση με παλιότερη συνέλευση που δήλωσαν ότι το ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου στην επιτροπή προπτυχιακών, στην τελευταία δηλώθηκε ξεκάθαρα ότι οι εμβόλιμες εξεταστικές καταργούνται οριστικά με πιθανές εξαιρέσεις κάποιες «ακραίες» περιπτώσεις φοιτητών.

Στην αντίληψη των περισσότερων καθηγητών περί διαχωρισμού και κατηγοριοποίησης των φοιτητών σε «καλής» και «κακής» «ποιότητας».
Στη λογική των διαχωρισμών οι οποίοι αναπαράγονται με τους όρους του κοινωνικού ανταγωνισμού στο πλαίσιο του πανεπιστημίου.

Στην ‘υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή στάση τους’, αποκαλώντας τους φοιτητές «περιφερόμενες μάζες αναζήτησης του 5 που σέρνονται» και ότι μέτρα σαν τις εμβόλιμες εξεταστικές καταντούν το πανεπιστήμιο «μπανανία».

Στην κατάχρηση εξουσίας από μέρους της πλειοψηφίας των καθηγητών ψηφίζοντας διατάξεις γενικότερα με γνώμονα το καθηγητικό τους συμφέρον.

Στα συχνά περιστατικά αγενούς και εξευτελιστικής συμπεριφοράς καθηγητών του τμήματος απέναντι σε φοιτητές.

Στην υποκριτική στάση των περισσότερων καθηγητών απεργώντας με αίτημα και τη μη εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο στις σχολές, ενώ ταυτόχρονα στις συνελεύσεις υπερψηφίζουν την εφαρμογή διατάξεων του νόμου στο τμήμα γεωγραφίας (αξιολόγηση, λίστα συγγραμμάτων, τετραετές αναπτυξιακό πρόγραμμα).

Απαιτούμε την άμεση σύγκλιση της συνέλευσης του τμήματος την Δευτέρα 09/06 για την απόσυρση του ψηφίσματος (κατάργηση των εμβόλιμων εξεταστικών).

Απαιτούμε τη διατήρηση των εμβόλιμων εξεταστικών για τους επί πτυχίω φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: