26/12/09

Giorgio Gaber: Κάποιος ήταν κομμουνιστής επειδή...

Η απόφαση της Συγκλήτου σχετικά με τις εμβόλιμες

Η Σύγκλητος του Χαροκοπείου, όπως ήταν γνωστό, συνεδρίασε την Τρίτη 22/12. (την τελευταία μέρα της κατάληψης και μια μέρα πριν κλείσει η σχολή για Χριστούγεννα - τίποτα δεν είναι τυχαίο...)
Στη Σύγκλητο, λοιπόν, αποφασίστηκε ομόφωνα το παρακάτω:

Επαναφορά εμβόλιμων μόνο για τις εξεταστικές του Φεβρουαρίου, ενώ το όριο εμβόλιμων μαθημάτων που θα μπορούν να δηλώνονται σε κάθε εξεταστική θα αποφασιστεί στις επιμέρους Τμηματικές Συνελεύσεις. (τίποτα δεν είναι τυχαίο...)

Τρία ζητήματα θέλουμε μόνο να θίξουμε, χωρίς να επεκταθούμε.. (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή..)

Πρώτον, τη στάση που οι εκπρόσωποι φοιτητών ακολούθησαν στη Σύγκλητο, οι οποίοι υπερψηφίζοντας την πρόταση αυτή της Πρυτανείας ενήργησαν αυτοβούλως και ενάντια στην απόφαση της Συνέλευσης Φοιτητών (η απόφαση ήταν σαφής: "εμβόλιμες και στις δύο εξεταστικές με όριο δήλωσης στη κάθε μία 14 μαθήματα"). Πολύ απλά, έπρεπε εκ νέου η ίδια η συνέλευση να κρίνει αν η πρόταση είναι ικανοποιητική.

Δεύτερον, τον παραπλανητικό και υποκριτικό τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Πρυτανεία, οι οποίοι, ενώ κατά τα άλλα 'συμμερίζονταν' τον αγώνα μας και τα αιτήματά μας, κατέθεσαν μία καθαρά πετσοκομμένη πρόταση συγκριτικά με αυτή των φοιτητών και ακόμα περισσότερο... γνωστοποίησαν την πρότασή που θα έθεταν προς ψήφιση στη Σύγκλητο μόλις την προηγούμενη μέρα της συνεδρίασης! (μωρέ τίποτα δεν είναι τυχαίο σου λέω..!)

Τρίτον, το γεγονός ότι οι φοιτητές και ιδιαίτερα όσοι συμμετείχαμε στην κατάληψη της Γεωγραφίας 'εναποθέσαμε την τύχη και τις ελπίδες μας' σίγουρα περισσότερο απ΄ότι έπρεπε σε πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, προέδρους και εκπροσώπους...

19/12/09

Πώς θα κάνουμε τους γονείς μας περήφανους..;

Ευγενική χορηγία της εταιρίας ALAPIS προς τους απλούς μάχιμους αστυνομικούς!


Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Σύλλογου Αστυνομικών:

. . . . . . . . . .
ΑΘΗΝΑ 18/12/2009

Σε συνεργασία με την εταιρεία ALAPIS ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Αστυνομικών προμηθεύτηκε και διένειμε στα μέλη του 2.500 μπουκάλια με ειδικό αντισηπτικό-αντιβακτηριδιακό τζελ, απαραίτητο για καθημερινή χρήση των Μάχιμων Αστυνομικών.


Γιατί η καθημερινή συναναστροφή με αλλοδαπούς αλλά και κάθε είδους παραβάτες του νόμου κρύβει κινδύνους. Η χορηγία της ALAPIS καταδεικνύει την αγάπη ιδιωτών για το έργο των απλών μάχιμων αστυνομικών.
. . . . . . . . . .

Τι σκατά μπορείς να σχολιάσεις..;
Αν έχει κανείς την όρεξη και το κουράγιο ας το κάνει...

18/12/09

Για πες μας δάσκαλε...


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στη διαμαρτυρία της ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

‘Σπρωχτήκαμε’ να καταθέσουμε μερικές σκέψεις και προβληματισμούς από ένα mail που έστειλε ένας καθηγητής της σχολής μας διαμαρτυρόμενος σχετικά με την κατάληψη της Γεωγραφίας στην οποία συμμετέχουμε. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να θεωρηθεί ως απάντηση επί προσωπικού. Παραθέτουμε αυτούσιο το mail-διαμαρτυρία που μας έδωσε τα ερεθίσματα…
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Αγαπητοί Φοιτητές που συμμετέχετε στην κατάληψη,
Διαμαρτύρομαι γιατί διεκδικείτε τα δικαιώματά σας καταπατώντας τα δικά μου.
Διαμαρτύρομαι γιατί κάνοντας κατάληψη στα γραφεία, τις αίθουσες και τα εργαστήρια, εμποδίζετε το δικαίωμα στη μόρφωση, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την ακαδημαϊκή έκφραση. Παραβιάζετε, δηλαδή, το ακαδημαϊκό άσυλο!
Διαμαρτύρομαι γιατί παρόλο που διακηρύσσετε ότι είστε υπέρμαχοι της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, καταφεύγετε στον αποκλεισμό, την αδικία και τον αυταρχισμό.
Διαμαρτύρομαι γιατί δεν έχετε κατανοήσει ακόμη ότι στις πολιτισμένες κοινωνίες, ο πιο ισχυρός τρόπος για να διεκδικήσεις το δίκιο σου είναι η πειθώ των λόγων και όχι ο εκβιασμός και η βία.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Διαμαρτύρομαι γιατί δεν δώσαμε στους νέους ανθρώπους να καταλάβουν ότι η ελευθερία των λόγων και των πράξεών τους σταματούν εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων.
Διαμαρτύρομαι γιατί κάποιες φορές, εγκλωβισμένοι στο τυπικό και το «γράμμα του νόμου», δεν επιδείξαμε την ευελιξία και το ανοιχτό μυαλό που επιβάλλει η ακαδημαϊκή μας θέση σε λογικά και δίκαια αιτήματα των φοιτητών.
Διαμαρτύρομαι γιατί πολλές φορές δείξαμε ανοχή και ικανοποιήσαμε παράλογες απαιτήσεις φοιτητών που τελικά, όπως δείχνει η ιστορία, δεν ήταν ούτε για το καλό των φοιτητών ούτε για το καλό του Πανεπιστημίου.

Αγαπητοί Συνάδελφοι – Αγαπητοί Φοιτητές
Είναι ώρα να αναλάβουμε ο καθένας τις ευθύνες που μας αναλογούν
.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Θέλω να διαμαρτυρηθώ γιατί όσο μεγαλώνω αναγκάζομαι και αντιλαμβάνομαι όλο και καλύτερα τους νόμους που κάνουν τον κόσμο μας να γυρίζει...
Σα μαθήτρια άκουγα: «Διάβαζε, Συγκεντρώσου, Τρέχα έχεις φροντιστήριο Μην αντιδράς, Υπάρχουν κανόνες...» και διάβαζα, συγκεντρωνόμουν, έτρεχα, δεν αντιδρούσα, υπήρχαν κανόνες.. Δεν διαμαρτυρόμουν γιατί δεν μπορούσα. Αν το επιχειρούσα θα χαρακτηριζόμουν τεμπέλα, κακομαθημένη, αντιδραστική και θα αντιμετωπιζόμουν αναλόγως... Ήμουν απλώς μια μαθήτρια.. Ποιος θα με άκουγε; Δεν ήμουν σε θέση ισχύος...! Άλλοι όριζαν την τύχη μου..!

ΕΜΒΟΛΙΜΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ για τους επί πτυχίω φοιτητές


Το ζήτημα των εμβόλιμων εξεταστικών, δεν είναι ένα τόσο απλό θέμα και ήσσονος σημασίας, όπως θέλει να παρουσιάζεται από τους διδάσκοντες. Εάν ήταν τέτοιο, τότε δεν θα επέμεναν τόσο πολύ στην απόφασή τους να τις καταργήσουν. Δεν είναι όμως έλασσον θέμα και για έναν ακόμα λόγο: Συνδέεται άμεσα με την ίδια την αντιμετώπιση των φοιτητών του τμήματος Γεωγραφίας και των υπολοίπων τμημάτων, προσωπικά και συλλογικά των σπουδών μας και του σεβασμού απέναντι σε αυτές. Συνδέεται, επίσης, και με τον ίδιο τον τρόπο λήψης αποφάσεων στις συνελεύσεις του τμήματος.


Ξεκινώντας από το τελευταίο, γνωρίζουμε όλοι ότι η αναλογία διδασκόντων / εκπροσώπων φοιτητών στις τμηματικές συνελεύσεις είναι 2:1 κάτι που ορίζεται από τον νόμο. Ίσως θα ήταν εκτός θέματος, να επεκταθούμε σε κριτική απέναντι στους νόμους, όμως δεν μπορούμε να μην προσέξουμε την αντίφαση και την μη δημοκρατικότητά του. Εάν υποθέσουμε πως ο σκοπός ενός πανεπιστημίου είναι τόσο το ερευνητικό όσο και το εκπαιδευτικό έργο, (για να μην αναφέρουμε όλα τα υπόλοιπα, ως χώρος γένεσης και ανταλλαγής ιδεών, πολιτισμού, κ.α). όταν πρόκειται για μια σοβαρή απόφαση που αφορά καθαρά εκπαιδευτικό/φοιτητικό ζήτημα τότε, η αναλογία 2:1 είναι μη δημοκρατική. Με αυτήν την αναλογία, θεωρητικά οι διδάσκοντες γνωρίζουν ότι μπορούν να περάσουν / επιβάλλουν όποια απόφαση θέλουν ακόμα και για ένα ως επί το πλείστον φοιτητικό θέμα!

Διαμαρτυρία του ΔΣ φοιτητών Γεωγραφίας για τη συμπεριφορά του διδάσκοντα Ζμπάινου!

Κατακρίνουμε την ανάρμοστη συμπεριφορά του κύριου Δημήτρη Ζμπάινο, λέκτορα της Οικιακής Οικονομίας, ο οποίος παραβίασε επανειλλημένως την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Φοιτητών Γεωγραφίας. Συμπεριφορές όπως ύβρεις προς τους φοιτητές, προκλητική στάση ζητώντας μάλιστα να του ασκήσουμε “βία”, καθώς και χτυπήματα από μέρους του στην κλειδωμένη πόρτα ώστε να εισέλθει στο υπό κατάληψη κτίριο, δεν αρμόζουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σε καμία περίπτωση στόχος μας δεν είναι η πρόκληση και άσκηση “βίας”, αλλά η κινητοποίηση για την άμεση επίλυση των αιτημάτων των Φοιτητών Γεωγραφίας που ανταποκρίνονται στις άμεσες ανάγκες μας και δε μπορεί να βρίσκει αντίθετη την ακαδημαϊκή κοινότητα, εφόσον είναι προς όφελος όλων μας.

Το κτίριο συνεχίζει υπό κατάληψη, όπως είχε ήδη αποφασιστεί από τη Γ.Σ των Φοιτητών έως και την Τρίτη 22/12/2009 που θα πραγματοποιηθεί η Σύγκλητος, με τα εξής αιτήματα :

  • εμβλόλιμες εξεταστικές
  • σίτιση - στέγαση
  • υλικοτεχνικές υποδομές
Το Δ.Σ του Φ.Σ. Γεωγραφίας

17/12/09

Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους διωκόμενους του Ρεσάλτο


ΩΧΡΑ ΣΠΕΙΡΟΧΑΙΤΗ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Σάββατο 19 Δεκέμβρη, 21:00


Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου σχετικά με την επίθεση της αστυνομίας στο Ρεσάλτο και το Δημαρχιακό Μέγαρο

- - -
Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου
Ψήφισμα αρ. 284

Μετά από τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου κατά πλειοψηφία (των κ. Δημητρίου Μουρίκη και κας Σοφίας Θωμάρεη εχόντων την άποψη ότι πρέπει να γίνει δεκτό το υποβληθέν δικό τους ψήφισμα) αποφάσισε:

1ον/ Δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε στην πόλη μας την κρατική καταστολή για πολιτικές πράξεις και ενέργειες.
2ον/ Καταγγέλλουμε την επίθεση της αστυνομίας στον πολιτικό χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ του Κερατσινίου και το Δημαρχιακό Μέγαρο.
3ον/ Η πολιτική κίνηση ΡΕΣΑΛΤΟ λειτουργεί και δραστηριοποιείται στην πόλη μας με πολιτικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.
4ον/ Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι οι 64 συλληφθέντες πολίτες που συνελήφθησαν στην πόλη μας.
5ον/ Δηλώνουμε ότι κανένα αδίκημα ή καταστροφή δεν συντελέστηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
6ον/ Η πράξη εισόδου στο Δημαρχείο των 42 συλληφθέντων για μας είναι μια καθαρά πολιτική πράξη και την αποδεχόμαστε.
7ον/ Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ που διαστρέβλωσαν και παραποίησαν τα γεγονότα συνειδητά ή από λάθος πληροφόρηση.
8ον/ Η Διοίκηση του Δήμου να οργανώσει συνέντευξη τύπου για να αποκαταστήσει την αλήθεια, διότι στην πόλη μας θεωρούμε θεμιτή την πολιτική πράξη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1/ Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
2/ Υπουργό Εσωτερικών και Αποκέντρωσης
3/ Εισαγγελία Πειραιά
4/ ΜΜΕ

- - -


το site του Ρεσάλτο: anarxiko-resalto.blogspot.com


14/12/09

Λουκέτο σε ΌΛΟ το κτίριο Γεωγραφίας!

Συνέχιση της κατάληψης στο τμήμα Γεωγραφίας για ακόμα μία βδομάδα αποφασίστηκε στη σημερινή Συνέλευση φοιτητών του τμήματος. Αυτή τη φορά μπαίνει λουκέτο σε ολόκληρο το κτίριο, που σημαίνει ότι κλείνει και η βιβλιοθήκη και οι αίθουσες - εργαστήρια που χρησιμοποιούνται από άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου.
Όπως είπαμε, κατάληψη αποφασίστηκε μέχρι και την Τρίτη 22/12, όταν και θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, η Σύγκλητος του λατρευτού μας Χαροκοπείου..!

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Φοιτητών Γεωγραφίας:

Μετά απο απόφαση του συλλόγου φοιτητών Γεωγραφίας αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης σε όλο το κτίριο Γεωγραφίας μέχρι και την Τρίτη 22 Δεκέμβρη όπου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση Φοιτητών Χαροκοπείου.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

  • ΕΜΒΟΛΙΜΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ

  • ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ

  • ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ

Σύλλογος Φοιτητών Γεωγραφίας
. . .

Και κάτι ακόμα... Κανενός το 'χρέος' δεν εξαντλείται με μια ψήφο υπέρ της κατάληψης. Την κατάληψη την αποφασίζει η Συνέλευση και αυτή καλείται να την εφαρμόσει. Υπόθεση όλων είναι τόσο η ίδια η κατάληψη όσο και η υλοποίηση των στόχων που όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά έχουμε θέσει, μέσω των κινητοποιήσεων αυτών.

13/12/09

Σε νέα 24ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Χαροκοπείου


Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης:


Σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009 με αιτήματα:

1. άμεση υπογραφή συμβάσεων στους συναδέλφους των οποίων έχει λήξει η σύμβαση

2. μέριμνα για την ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν το προσεχές διάστημα

3. δέσμευση για μη πρόσληψη νέας γενιάς συμβασιούχων και κάλυψη των διοικητικών αναγκών του πανεπιστημίου με μόνιμο προσωπικό


Την ώρα της απεργίας και ώρα 11.00 π.μ θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού στην είσοδο του Πανεπιστημίου.


Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

9/12/09

Κατάληψη Γεωγραφίας από τους φοιτητές της


We are CLOSED again!

Κλείσαμε και σας περιμένουμε..!

Η λειτουργία του τμήματος αναστέλλεται έως και τη Δευτέρα 14/12, όταν και θα πραγματοποιηθεί νέα Συνέλευση φοιτητών Γεωγραφίας.
Βασικός λόγος ή αφορμή για άλλη μια φορά η καταψήφιση από τους καθηγητές του αιτήματος για επαναφορά του δικαιώματος των εμβόλιμων εξεταστικών για τους επί πτυχίω φοιτητές.

Εννοείται ότι μαθήματα δε γίνονται, η γραμματεία είναι off.. και κυρίως τα γραφεία των καθηγητών ερμητικά κλειστά!

Την Πέμπτη 10/12 έχει οριστεί Γενική Συνέλευση φοιτητών Χαροκοπείου με κυρίαρχο το παραπάνω θέμα, το οποίο αφορά όλα τα τμήματα (σε όλα τα τμήματα οι εμβόλιμες εξεταστικές έχουν καταργηθεί εκτός από τη Διαιτολογία στην οποία είναι υπό κατάργηση).

Είναι αυτονόητο το πόσο σημαντική είναι η στήριξη της κατάληψης. Και δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στους φοιτητές της Γεωγραφίας. Εϊναι ένα ζήτημα που εδώ και δύο χρόνια καίει όλα τα τμήματα.